Times of Suriname

Barcelona staat dicht bij contractve­rlenging Messi

-

VOETBAL - Barcelona en Lionel Messi (32) staan dicht bij een contractve­rlenging. De Spaanse topclub en de Argentijns­e voetbalgod bevestigen bij Marca dat de gesprekken in goede verstandho­uding verlopen. Wellicht tekent Messi binnen afzienbare tijd bij tot de zomer van 2023. Oef! Een langgerekt­e zucht begin deze maand. Niet dat ze in Catalonië voor een écht vertrek vreesden, maar volgens de geruchtenm­olen zou een clausule in het contract van Lionel Messi verlopen zijn die stipuleerd­e dat de Argentijn voor deze zomer gratis kon vertrekken. De optie in het contract is intussen verlopen en dus heeft FC Barcelona de gesprekken opgestart om het in 2021 aflopende contract van zijn sterspeler te verlengen.

Aan tafel zitten Josep Maria Bartomeu en vader Jorge Messi. De twee zouden al de grote lijnen in het contract overeen gekomen zijn. Bedoeling zou zijn dat Messi verlengt tot 2023, met de optie om het contract elk jaar te kunnen opzeggen. Belangrijk voor de Argentijn en zijn entourage, Messi wil niet aan een contract gebonden zijn. Hij wil ook elk jaar evalueren of hij fysiek en mentaal nog fit genoeg is om voor Barcelona te blijven voetballen.

Naast de exitclausu­le zou ook het loon van Messi hetzelfde blijven in z’n nieuw contract. De aanvaller heeft nu een gegarandee­rd loon van 40 miljoen euro (zonder bonussen) bij de Catalanen. Bij een vernieuwd contract blijft dat hetzelfde. Op enkele punten en komma’s na zou de deal rond zijn. Verder onderhande­lt Barcelona ook met MarcAndré Ter Stegen over een contractve­rlenging. (HLN)

 ??  ?? Lionel Messi staat op het punt zijn contract bij Barcelona te verlengen. (Foto: AD)
Lionel Messi staat op het punt zijn contract bij Barcelona te verlengen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname