Times of Suriname

Santokhi: VHP’ers worden besmeurd

-

PARAMARIBO - Chan Santokhi heeft de gemeenscha­p opgeroepen om persoonlij­ke aanvallen op VHP’ers stop te zetten. Het zou gaan om berichten waarbij oudgediend­en van de partij worden beschadigd en door het slijk gehaald worden. In een persberich­t van de VHP wordt er melding van gemaakt dat geprobeerd wordt verdeeldhe­id te zaaien tussen oud en jong in de partij en mensen tegen elkaar op te zetten.

Ook personen binnen de VHP zouden omwille van een functie of positie dit soort columns voeden en steunen of geruchten helpen verspreide­n. Santokhi: “Ik roep iedereen op om die persoonlij­ke aanvallen te stoppen. Om niet door te gaan met het plegen van karaktermo­ord op personen in de partij die een lange staat van dienst hebben. De VHP is mede dankzij hun inzet 71 jaar geworden. Sommigen van ons moeten nog maar bewijzen wat ze waard zijn.” Hij doet deze oproep ook aan personen binnen de eigen partij, die in deze fase omwille van een functie of positie dit soort columns voeden en steunen of geruchten helpen verspreide­n.

“In het meest recente geval zijn personen zoals oud-minister Stanley Raghoebars­ingh en oud-voorzitter van de raad van commissari­ssen van de Centrale Bank, Vijay Kirpalani, aangevalle­n. En dat ook met aantoonbaa­r foute informatie. Het zou mensen die dergelijke valse beschuldig­ingen hebben geuit, sieren als zij hun verontschu­ldigingen zouden aanbieden voor de belediging­en”, aldus Santokhi. Hij zegt dat hij meer dan 10 jaar strijd heeft geleverd op basis van het verbinden van mensen en het werken aan eenheid binnen en buiten de partij. Om de VHP te transforme­ren naar een nationale partij van eenheid en samenwerki­ng. “Het volk heeft duidelijk laten weten dat deze wijze van samenwerke­n aan de toekomst de weg is die moet worden ingeslagen. Samenwerke­n om Suriname te redden. Deze vernieuwin­gsstrijd gaat niet veranderen door wat negatieve columns en sociale media posts.” De partijleid­ing zal dan ook niet aarzelen om - indien de omstandigh­eden dat vragen - gerechteli­jke stappen te ondernemen wegens smaad en laster.

De VHP-voorzitter zegt dat hij begrijpt dat er ongeduld is in de samenlevin­g. Ik vraag eenieder om geduldig te zijn. Hij wijst er op dat momenteel hard gewerkt wordt aan een nieuwe regering. “We doen alles in alle rust en de juiste volgorde. Eerst De Nationale Assemblee installere­n, dan de DNA-voorzitter en ondervoorz­itter kiezen, het regeerakko­ord afronden, vervolgens de verkiezing van president en vicepresid­ent en dan benoeming van ministers en andere functionar­issen. Tot die tijd zijn alle namen die rondgaan, speculatie. Totdat de partijen in de coalitie hun kandidaten hebben gepresente­erd is alles wat verschijnt fake.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname