Times of Suriname

Latijns-Amerika epicentrum corona: Meer dan 100.000 doden

-

BRAZILIЁ In LatijnsAme­rika zijn tot dusver meer dan 100 duizend mensen overleden aan de gevolgen van het coronaviru­s, blijkt uit een telling van persbureau Reuters. Mexico en Brazilië zijn samen goed voor grofweg driekwart van alle coronadode­n in het gebied.

De regio is de afgelopen weken uitgegroei­d tot het epicentrum van de wereldwijd­e corona-uitbraak. Waar in landen als China, GrootBritt­annië en Italië - die eerder te boek stonden als zwaar getroffen door het virus - de uitbraak uit lijkt te doven, neemt het aantal nieuwe besmetting­en en doden in Latijns-Amerika de afgelopen tijd juist gestaag toe.

Brazilië is qua infecties en sterfgeval­len het hardst getroffen land in de regio. Dinsdag werden er 1374 doden en bijna 40 duizend nieuwe besmetting­en geregistre­erd. Brazilië telt daardoor nu meer dan 1,1 miljoen bekende infecties en ongeveer 52 duizend coronadode­n.

Mexico officiële heeft volgens de cijfers circa 191 duizend bekende virusgeval­len. In het land zijn 23.337 mensen overleden aan het longvirus. Alleen in Brazilië zijn die aantallen hoger. Dinsdag kwamen er volgens de autoriteit­en ruim 6200 infecties en 793 doden bij.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname