Times of Suriname

Ajax wil 30 tot 40 miljoen voor Onana

-

VOETBAL De vertrekwen­s van André Onana is nog altijd onverminde­rd groot, zo wist Voetbal Internatio­nal woensdagmi­ddag te melden. Het weekblad schrijft op basis van navraag bij zaakwaarne­mer Albert Botines dat het momenteel rustig is op de markt. Onana hoopt dat dit ‘stilte voor de storm’ is, maar er wordt benadrukt dat Ajax voorlopig vasthoudt aan de vraagprijs van dertig tot veertig miljoen euro.

Er wordt daarom gesteld dat het nog niet zeker is dat Onana Ajax komende zomer verlaat. De 24jarige sluitpost wil ‘zelf niets liever dan een droomtrans­fer maken’ en er bestaat een afspraak met Ajax, dat zich soepel zal opstellen indien clubs zich voor hem melden. Eigenlijk wilde Onana vorige zomer al vertrekken bij Ajax, maar een gesprek met algemeen directeur Edwin van der Sar overtuigde hem om nog een jaar te blijven. Directeur Voetbalzak­en Marc Overmars heeft nu laten weten dat Ajax ondanks de coronacris­is niet van plan is om de vraagprijs te laten zakken.

Het betekent dat geïnteress­eerde clubs met een bedrag tussen de dertig en veertig miljoen euro op de proppen moeten komen. Barcelona zou zich eerder bij zaakwaarne­mer Botines hebben gemeld, terwijl ook Chelsea, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur belangstel­ling hebben getoond. Het contract van Onana bij Ajax loopt nog tot medio 2022 en voorlopig zijn er nog geen concrete aanbieding­en voor hem uitgebrach­t.

“Hij voldoet aan onze normen: hij heeft prijzen gewonnen, is beter geworden en hij is klaar voor de volgende stap. Maar ik sluit echt niet uit dat hij nog een jaartje blijft”, sprak Overmars eerder deze week in een interview met Ajax TV. “Dat gaat allemaal in overleg met de speler, de meesten begrijpen ook wel dat we ze niet voor een appel en een ei kunnen laten gaan. We weten dat clubs in de wachtsitua­tie zitten, wij kunnen niet wachten tot pak hem beet 30 augustus. Er komt een keer een limiet dat we zeggen: nu kunnen we je niet meer laten gaan.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname