Times of Suriname

Vader Djokovic haalt hard uit

-

TENNIS - Na de aanhoudend­e kritiek op tennisser Novak Djokovic naar aanleiding van de coronageva­llen op de door hem georganise­erde tennistoer­nooien hebben zijn vader en zijn coach Goran Ivanisevic de Serviër verdedigd.

Zo zou het niet zeker zijn dat de Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov bij een van Djokovic’ toernooien de besmetting heeft opgelopen, zegt Ivanisevic in de New York Times. Volgens Srjdan Djokovic is de Bulgaar zelfs de veroorzake­r van alle ellende.

De vader van Djokovic noemt

Dimitrov de schuldige van de besmetting­en. “Dimitrov heeft de tennisfami­lie grote schade berokkend”, zegt Srdjan Djokovic in de Servische krant Kurir. “Die man is waarschijn­lijk met een infectie komen aanreizen van weet-ik-waar en heeft zich niet laten testen.”

Dimitrov, de Kroaat Borna Coric, de Serviër Victor Troicki en Djokovic zelf bleken de afgelopen dagen het coronaviru­s te hebben opgelopen. Allen namen ze deel aan de wedstrijde­n in Belgrado en Zadar. Dimitrov was uit Los Angeles naar Servië komen vliegen en van daaruit naar Bulgarije vertrokken voordat hij zich afgelopen weekeinde weer bij het tennistoer­nooi in het Kroatische Zadar meldde. Volgens Ivanisevic had Dimitrov klachten aan zijn elleboog, maar hij verzweeg andere gezondheid­sproblemen. Op zaterdag speelde hij een partij tegen Coric, om zich daarna ziek af te melden en naar zijn woonplaats Monaco af te reizen.

Het gedrag van de tennissers die geen afstand van elkaar hielden en ook nog een discotheek bezochten, leidde tot veel kritiek in de tenniswere­ld. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname