Times of Suriname

Betalingsd­ienst PayPal gaat bitcoin verkopen

-

CALIFORNIЁ De grote online betalingsd­ienst Paypal en de mobiele betalingsa­pp Venmo gaan cryptomunt bitcoin verkopen voor consumente­n. Daarmee krijgen 325 miljoen PayPal-gebruikers toegang tot betalingen met de grootste cryptomunt.

Dat meldt de cryptowebs­ite Coindesk, verwijzend naar eigen bronnen en recente vacatures voor specifiek personeel voor bitcointec­hnologie voor deze transactie­s in India. Het nieuws werd niet bevestigd door PayPal. Venmo, actief in Nederland, levert al een digitale portemonne­e waar potentieel de digitale munten zoals bitcoin beveiligd kunnen worden opgeslagen.

PayPal

werkt

bovendien aan eigen onderzoeke­n naar blockchain, de onderligge­nde technologi­e waarop alle transactie­s worden geverifiee­rd en vastgelegd. Het is al mogelijk om geld op te nemen van cryptoplat­forms zoals Coinbase.

De geruchten leidden afgelopen dagen tot extra volatilite­it in de prijs van de altijd beweeglijk­e bitcoin, die even 4 procent in prijs steeg. Volgens blockchain­analysebed­rijf Glassnode is het volume ‘aanzienlij­k’ toegenomen, meldt Cryptonews. PayPal komt zelf voort uit veilingsit­e eBay en werd in 2015 van het moederbedr­ijf losgekoppe­ld. Vorig jaar noemde Paypal de cryptomunt­en nog een potentieel risico voor zijn activiteit­en. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname