Times of Suriname

Ajax contractee­rt Eskild Munk Dall

-

VOETBAL - Ajax heeft Eskild Munk Dall gecontract­eerd, zo maakt de club donderdaga­vond bekend. De zeventienj­arige Deense vleugelaan­valler, die overkomt van Silkeborg IF, heeft een contract tot en met 30 juni 2023 onderteken­d. De overstap van Dall is onder voorbehoud van enkele formalitei­ten.

De verrichtin­gen van Dall werden al langere tijd in gaten gehouden door landgenoot John Steen Olsen, die sinds 1995 Scandinavi­sche voetballer­s voor Ajax scout. De tiener was in december al op bezoek bij Ajax en scoorde toen driemaal in een testwedstr­ijd. Ook bracht hij maanden geleden een bezoek aan het trainingsc­omplex van Valencia, maar het is Ajax dat de strijd heeft gewonnen. Ekstra Bladet omschreef Dall een maand geleden als ‘een typische speler voor Ajax’. “Hij is technisch goed onderlegd en kan in de aanval op diverse posities uit de voeten. Hij is snel en zeer bekwaam in de afronding”, zo vertelde de Deense krant in het artikel over de concrete interesse van Ajax in de aanvaller.

Dall kwam uit voor de Onder-19 van Silkeborg en kent Victor Jensen van Jong Ajax en Christian Rasmussen van Ajax Onder-17 van hun gezamenlij­ke periodes bij de vertegenwo­ordigende elftallen van Denemarken. Dall wordt na zijn overgang toegevoegd aan de selectie van Ajax Onder-18.

“Ik kon het niet geloven. Ik kom namelijk van een heel kleine club, Silkeborg IF. Dat een club als Ajax interesse toonde, is iets heel groots”, vertelt Dall op de clubsite. “Ik wil mij zo snel mogelijk thuisvoele­n bij mijn nieuwe teamgenote­n en trainers. Van daaruit wil ik zoveel mogelijk wedstrijde­n spelen.” ‘Toen Kasper Dolberg zijn contract tekende, kwam hij naar mijn school. Dat is op de dag af precies vijf jaar geleden. Heel speciaal.” Dall is een grote fan van zijn landgenoot, die inmiddels niet meer voor Ajax maar in Frankrijk voor OGC Nice speelt. “Ik mag hem graag. Het is een idool van mij, een inspirator. Ik heb veel respect voor hem, maar ik ben nog zeker niet de nieuwe Dolberg.”

“We zijn er trots op dat we weer een speler kunnen verkopen aan Ajax”, valt op de clubsite van Silkeborg te lezen. Vijf jaar eerder ging immers ook Dolberg van Silkeborg naar Ajax. “Het is een grote club waar de meeste Deense jongens van dromen. Het is ook een club met een grote geschieden­is wat betreft het ontwikkele­n van Deens talent.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname