Times of Suriname

Klopp smeekt Liverpool-fans zich te gedragen

-

VOETBAL - Jürgen Klopp begrijpt dat de fans van Liverpool uitzinnig zijn van vreugde, maar de manager vraagt ze maandag in een open brief te stoppen met massale bijeenkoms­ten.

“Alsjeblief­t, vier het. Maar vier het thuis, in je eigen omgeving. Alleen op die manier lopen we niet het risico deze vreselijke ziekte verder in onze gemeenscha­p te verspreide­n”, aldus de Duitse coach.

“Als het anders was, zou ik niets liever willen dan samen vieren”, vervolgt Klopp. “Een parade houden die nog groter zou zijn dan de parade die we hielden toen we vorig jaar de Champions League wonnen. Maar het is gewoon niet mogelijk. We hebben allemaal zoveel gedaan om COVID-19 te bestrijden. Deze inspanning mag niet voor niets zijn geweest.”

Eerder legden de politie van Liverpool, het graafschap Merseyside en het stadsbestu­ur van Liverpool een gezamenlij­ke verklaring af waarin ze het ‘volstrekt onaanvaard­bare’ gedrag veroordele­n. Supporters kwamen twee keer laat op de avond massaal bij elkaar om te vieren dat hun club voor het eerst in dertig jaar kampioen van Engeland is.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname