Times of Suriname

Messi clasht met Sarabia

-

VOETBAL - Barcelona wist zaterdag niet te winnen van Celta de Vigo. De Catalanen kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Spaanse media zoeken naar oorzaken voor de tegenvalle­nde prestaties van Barça en wijzen massaal naar een verstoorde relatie tussen Lionel Messi en Eder Sarabia, de rechterhan­d van hoofdtrain­er Quique Setién.

Tijdens een drinkpauze zou het zaterdag in Vigo tot een aanvaring gekomen zijn tussen Messi en Sarabia. De beelden van El Partidazo de Movistar zijn in Spanje veelbespro­ken. Tijdens de drinkpauze zoekt Sarabia naar Messi en terwijl hij tegen de aanvoerder praat gunt de Argentijn hem geen blik. Messi lijkt geen trek te hebben in de aanwijzing­en van de assistent, loopt van hem weg en roept woorden die zich laten raden.

Als Messi zijn drinkbeker even later neerzet komt Sarabia opnieuw naar hem toe, maar wederom komt het niet tot oogcontact. De assistent-trainer lijkt iets te zeggen tegen de aanvaller, die op zijn beurt niet reageert. Volgens Marca is het opnieuw een teken dat de sfeer bij Barcelona niet goed is en tonen de beelden een verstoorde verhouding tussen de technische staf en een van de zwaargewic­hten in de selectie. De beelden worden in Spaanse media breed uitgemeten en tonen ook volgens AS dat het niet goed zitten tussen Messi en de staf.

Sarabia was in de Spaanse kranten eerder al onderwerp van gesprek toen hij tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid (2-0 verlies) kritisch was op Antoine Griezmann. Het Spaanse televisies­tation Vamos schakelde liplezers in om te achterhale­n wat Sarabia zei toen Griezmann een grote kans om zeep hielp. De assistent-trainer liet zijn frustratie­s de vrije loop en haalde tijdens de wedstrijd uit naar diverse spelers.

Sarabia kwam na zijn woedeuitba­rsting onder vuur te liggen binnen de Barcelonas­electie. Cadena COPE meldde dat er een stevig gesprek volgde tussen een aantal spelers en Sarabia. Een van de spelers die toen zijn ongenoegen uitte over de rol van Sarabia was Messi. “Niemand kent hem omdat hij niets heeft laten zien in het profvoetba­l, dus hoe kan hij dan ooit opdrachten aan Messi geven”, zei een bron vanuit Barcelona tegenover ABC.

 ??  ?? Lionel Messi is zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo geclasht met Eder Sarabia, de rechterhan­d van hoofdtrain­er Quique Setién. (Foto: AD)
Lionel Messi is zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo geclasht met Eder Sarabia, de rechterhan­d van hoofdtrain­er Quique Setién. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname