Times of Suriname

Maastunnel opent gerenoveer­d fietsgedee­lte

-

ROTTERDAM De Maastunnel in Rotterdam is weer geopend voor fietsverke­er. Gistermorg­en om 6.00 uur reden de eerste fietsers door het gerenoveer­de fietsgedee­lte van de tunnel.

De renovatie van de tunnel werd in januari aangekondi­gd door de gemeente. Renovaties aan de Maastunnel moeten zorgvuldig gebeuren, omdat de tunnel een rijksmonum­ent is. De werkzaamhe­den aan het fietsgedee­lte van de tunnel duurden zeven maanden.

Ook het voetganger­sgedeelte van de Maastunnel wordt gerenoveer­d. Aangezien daar meer werk aan moet gebeuren blijft dit deel gesloten tot november.

Tijdens de werkzaamhe­den aan de fietstunne­l zijn wanden, vloeren en het plafond gerenoveer­d. Oude tegels zijn vervangen en daarnaast hangen er nieuwe ledlampen en veiligheid­scamera’s in de tunnel.

Vanaf vrijdag 10 juli kunnen voetganger­s gebruikmak­en van (elektrisch­e) leenfietse­n die de gemeente bij de entreehall­en van de tunnel plaatst. Daarnaast is het mogelijk om een fietstaxi te nemen naar de overkant. Tussen 20.00 uur en 6.00 uur is de fietstunne­l wel geopend voor voetganger­s. Leenfietse­n en fietstaxi’s zijn dan niet beschikbaa­r.

Tijdens de werkzaamhe­den aan de tunnel voer er een pont tussen de Sint Janshaven en de Sint Jobshaven. Nu de fietstunne­l weer open is, zal deze veerpont nog varen tot en met maandag 13 juli.

(NU)

 ??  ?? De Maastunnel in Rotterdam is weer geopend voor fietsverke­er.
De Maastunnel in Rotterdam is weer geopend voor fietsverke­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname