Times of Suriname

Zeldzame neushoorn badend vastgelegd op verborgen camera

-

Een zeldzame Javaanse neushoorn is door een verborgen camera vastgelegd terwijl het geniet van een modderbad aan de voet van een waterval. Het dier werd gespot in de wateren van een nationaal park op het meest westelijke punt van het Indonesisc­he eiland.

Van de Javaanse neushoorn leven er slechts 72 nog in het wild, 39 mannetjes en 33 vrouwtjes. De bijzondere beelden van het dier werden door de Indonesisc­he minister van milieu, Siti Nurbaya

Bakar, gedeeld op

Volgens geven de opnames een unieke kijk in het leven van een van werelds grootste zoogdieren.

De beelden zijn inmiddels ruim 12 duizend keer gedeeld via sociale media. Ze werden met een verborgen camera geschoten op het nationale park van Ujung Kulon. Kenners schatten het zoogdier een jaar of zeven oud.

Javaanse neushoorns leefden ooit in de vrije natuur van Noordoost-India en Zuidoost-Azië. Van de vijf neushoorns­oorten wordt dit soort het meest met uitsterven bedreigd. “Laten we de neushoorn blijven bekijken en liefhebben”, schreef Bakar op haar Twitter. “Voor hen zorgen en van hen houden is hetzelfde als voor Indonesië zorgen en ervan houden.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Reuters
Twitter.
Reuters Twitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname