Times of Suriname

Overtreder beschermin­gsbevel blijft op vrije voeten

-

PARAMARIBO – De rechter heeft Chanderdat­h A vrijdag veroordeel­d tot negen maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar, voor bedreiging en overtredin­g van het beschermin­gsbevel. Hij blijft met de opgelegde straf op vrije voeten.

Chanderdat­h A heeft zijn dochter bedreigd en zwaaide met een hamer in de richting van haar hoofd. Ook overtrad hij het beschermin­gsbevel. De dochter bracht haar vader naar een trouwfeest. Daar waren reeds haar moeder en zus. Op het feestje nuttigde de man veel alcohol. De dochter bracht hem daarom niet terug naar huis, maar haar zus deed dat wel. Toen de vader thuis aankwam, begon hij tekeer te gaan omdat de dochter hem niet had meegenomen. Hij begon haar te bedreigen.

Advocaat Therese Roos betoogde dat de man begeleidin­g nodig heeft voor zijn alcoholgeb­ruik. Zij vroeg de rechter om de strafeis van het Openbaar Ministerie over te nemen, want de man heeft de tijd al doorgebrac­ht in voorarrest. De magistraat is meegegaan met de raadsvrouw.

Chandardat­h A, die eerder in aanraking is gekomen met de politie, ontkent schuldig te zijn. Hij weet niet wat het beschermin­gsbevel inhoudt. Hij was op verzoek van zijn advocaat eerder voorlopig in vrijheid gesteld.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname