Times of Suriname

Ajax verkoopt Sven Botman aan Lille

-

VOETBAL - Ajax en Lille OSC hebben een akkoord bereikt over een transfer van Sven Botman, zo meldt De Telegraaf. Volgens de krant ontvangt Ajax een transferso­m die tussen de acht en negen miljoen euro ligt voor de verdediger, die nog geen minuut maakte in het eerste elftal van de club. Bovendien zou sprake zijn van een doorverkoo­ppercentag­e. Voetbal Internatio­nal spreekt van zeven miljoen euro plus bonussen.

Botman was het afgelopen jaar op huurbasis actief bij sc Heerenveen. Hij had een vaste basisplaat­s in Friesland en zette stappen in zijn ontwikkeli­ng. Veel speelminut­en bij de hoofdmacht van Ajax lonken echter niet, waardoor Botman openstaat voor een vertrek. In Lille wordt hij door technisch directeur Luís Campos gezien als een vervanger van Gabriel Magalhaes, die waarschijn­lijk wordt verkocht aan Napoli. Bij de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 gaat de twintigjar­ige Botman een vijfjarig contract onderteken­en.

Botman verlengde in maart zijn verbinteni­s met Ajax nog tot de zomer van 2023. “Als jeugdspele­r van Ajax heb je eigenlijk maar één droom: slagen in de ArenA”, vertelde hij na het bereiken van een akkoord over een nieuw contract. “Door mijn tijdelijke vertrek naar sc Heerenveen leek ik daar verder van verwijderd te raken. Maar door mijn ontwikkeli­ng in de afgelopen acht maanden is dat doel juist dichterbij gekomen.” Botman sloot zich op negenjarig­e leeftijd aan bij de jeugdoplei­ding van Ajax. De linkspoot doorliep alle geledingen van de opleiding.

Zaakwaarne­mer Nikkie Bruinenber­g bevestigt aan De Telegraaf dat er een akkoord tussen de clubs ligt. “Hij kijkt uit naar de stap naar een topcompeti­tie. Hij weet dat hij uit zijn comfortzon­e moet om stappen te maken in z’n carrière.” Botman debuteerde op 17 augustus 2018 voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In dat seizoen kwam de linkspoot 28 keer in actie op het tweede niveau. Ajax verhuurde Botman vervolgens aan Heerenveen, waar hij aanvoerder Daniel Höegh uit de basisopste­lling speelde en 26 competitie­duels afwerkte.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname