Elia met Istan­bul Ba­s­ak­sehir op kam­pi­oens­koers

Times of Suriname - - SPORT -

VOET­BAL - De kans dat El­je­ro Elia als kam­pi­oen uit Tur­kije ver­trekt, is dit week­end een stuk gro­ter ge­wor­den. Met een doel­punt in de slot­se­con­den van de uit­wed­strijd te­gen An­ta­ly­as­por stel­de hij de drie pun­ten vei­lig voor Istan­bul Ba­s­ak­sehir (0-2).

Elia viel kort voor tijd in en gaf An­ta­ly­as­por in de 96ste mi­nuut de ge­na­de­klap. Door de ze­ge ligt Ba­s­ak­sehir op koers voor de lands­ti­tel: de voor­sprong op num­mer twee Trab­zon­spor, dat nog een wed­strijd te­goed heeft, is met nog vier speel­ron­den te gaan vijf pun­ten.

In ge­sprek met Voet­balPri­meur ging Elia er vo­ri­ge week nog van­uit dat hij van­we­ge zijn af­lo­pen­de con­tract niet meer veel zou spe­len voor Ba­s­ak­sehir, maar za­ter­dag­avond kreeg hij toch speel­tijd van trai­ner Okan Bu­ruk. Hij be­taal­de het ver­trou­wen uit met een doel­punt.

“Dit is zo fan­tas­tisch om mee te ma­ken voor de ogen van heel Tur­kije”, re­a­geert Elia in de Turk­se pers. “Ik kwam net te­rug van een en­kel­bles­su­re en ben zo blij voor de club en het elf­tal met de­ze be­lang­rij­ke over­win­ning.”

Elia staat in de be­lang­stel­ling van FC Twen­te, ter­wijl zijn ou­de club ADO Den Haag ook hoop koes­tert op een te­rug­keer. De 33-ja­ri­ge aan­val­ler heeft ech­ter meer op­ties in het bui­ten­land. Met Ba­s­ak­sehir her­start hij in au­gus­tus de Eu­ro­pa Le­a­gue in de acht­ste fi­na­le.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.