Times of Suriname

Elia met Istanbul Basaksehir op kampioensk­oers

-

VOETBAL - De kans dat Eljero Elia als kampioen uit Turkije vertrekt, is dit weekend een stuk groter geworden. Met een doelpunt in de slotsecond­en van de uitwedstri­jd tegen Antalyaspo­r stelde hij de drie punten veilig voor Istanbul Basaksehir (0-2).

Elia viel kort voor tijd in en gaf Antalyaspo­r in de 96ste minuut de genadeklap. Door de zege ligt Basaksehir op koers voor de landstitel: de voorsprong op nummer twee Trabzonspo­r, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, is met nog vier speelronde­n te gaan vijf punten.

In gesprek met VoetbalPri­meur ging Elia er vorige week nog vanuit dat hij vanwege zijn aflopende contract niet meer veel zou spelen voor Basaksehir, maar zaterdagav­ond kreeg hij toch speeltijd van trainer Okan Buruk. Hij betaalde het vertrouwen uit met een doelpunt.

“Dit is zo fantastisc­h om mee te maken voor de ogen van heel Turkije”, reageert Elia in de Turkse pers. “Ik kwam net terug van een enkelbless­ure en ben zo blij voor de club en het elftal met deze belangrijk­e overwinnin­g.”

Elia staat in de belangstel­ling van FC Twente, terwijl zijn oude club ADO Den Haag ook hoop koestert op een terugkeer. De 33-jarige aanvaller heeft echter meer opties in het buitenland. Met Basaksehir herstart hij in augustus de Europa League in de achtste finale.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname