Times of Suriname

Vader blijft bij onschuld

-

PARAMARIBO “Ik ben onschuldig”, zei Piet K gisteren in zijn laatste woord. Advocaat Georgette Leter betoogde dat er geen sprake is van wettig en overtuigen­d bewijs om Piet K te veroordele­n voor het seksueel misbruiken van zijn dochter. Zij vindt dat er geen ander bewijs is dan de verklaring van het slachtoffe­r.

Volgens haar hebben getuigen het van horen zeggen. Officier van justitie Shanta Mahadew vindt dat er wel bewijs is in de verklaring van het slachtoffe­r, de verdachte en de geneeskund­ige verklaring, maar daar was de raadsvrouw het niet mee eens.

Leter vindt dat het seksueel misbruik niet alleen kan worden vastgestel­d op grond van de verklaring van het slachtoffe­r. Zij geeft aan dat de verklaring van de moeder van het meisje twijfelach­tig is. De vrouw kreeg van haar dochter te horen dat zij was misbruikt door haar vader. Leter zegt dat de moeder geen getuige is van de vermeende gepleegde seksuele handeling. Het lijkt de verdedigin­g onjuist dat de vrouw wist dat haar kind werd misbruikt, maar haar toch alleen thuis liet met de man.

“Er is geen enkel bewijs dat de overtuigin­g zou kunnen brengen dat de verdachte het feit heeft gepleegd”, aldus de raadsvrouw.

Op 17 augustus doet de rechter uitspraak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname