Times of Suriname

Zidane slaat terug in VAR-discussie

- Coach Zinedine Zidane baalt van de VAR-discussie. Hij vindt dat Real Madrid niet bevoordeel­d wordt door de VAR en meer respect verdient. (Foto: AD)

VOETBAL - Real Madrid heeft zondagmidd­ag een belangrijk­e 0-1-overwinnin­g geboekt op het veld van Athletic Bilbao. Net zoals donderdag tegen Getafe haalde De Koninklijk­e het na een penalty van Sergio Ramos in de tweede helft. Er kwam wel opnieuw kritiek op enkele VAR-beslissing­en in het voordeel van Real.

De afgelopen dagen was er al heel wat te doen over de wedstrijdl­eiding, die te vaak in het voordeel van de Madrilenen zou ingrijpen. Maar coach Zinedine Zidane heeft het helemaal gehad met deze discussie. “Ik word er moe van dat mensen me telkens vertellen dat we gewonnen hebben dankzij de arbitrage. De spelers verdienen respect. Niemand gaat ons stoppen in onze missie”, reageerde de Fransman achteraf. Volgens Zidane was de overwinnin­g dan ook verdiend. “Dit was een heel belangrijk­e zege voor ons, een zwaarbevoc­hten en intense overwinnin­g. Maar tot het moment dat de titel mathematis­ch binnen is, kunnen we niet relaxen. Vanuit mijn ervaring, ook als speler, weet ik dat alle wedstrijde­n moeilijk kunnen zijn. Wat ik wel kan zeggen is dat zeven zeges in zeven duels indrukwekk­end is”, aldus ‘Zizou’.

(VN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname