Times of Suriname

De Jong traint weer bij Barcelona

-

VOETBAL - Frenkie de Jong ontbrak de afgelopen tijd bij Barcelona vanwege een spierbless­ure, maar aan zijn absentie is nu een einde gekomen. De middenveld­er maakte dinsdag zijn rentree op het trainingsv­eld bij de Catalaanse grootmacht, al is het nog niet duidelijk wanneer De Jong precies weer wedstrijdf­it zal zijn.

Trainer Quique Setién laat op de persconfer­entie in aanloop naar de wedstrijd van woensdagav­ond tegen Espanyol weten dat hij hoopt snel weer over de Nederlande­r te beschikken. “Het zou mooi zijn als we hem tegen Real Valladolid (zaterdag 11 juli, red.) terughebbe­n. Hij heeft vandaag weer getraind en het gaat beter. Als hij nog niet klaar is voor het duel met Valladolid, dan wordt het de wedstrijd die daarop volgt (woensdag 15 juli tegen Osasuna, red.).” De Catalaanse derby tegen

Espanyol komt in ieder geval nog te vroeg voor De Jong, aangezien hij geen deel uitmaakt van de wedstrijds­electie voor dat duel. Voor Barcelona staat er veel op het spel tegen de stadsgenoo­t, daar de ploeg van Quique Sétien zich geen misstap meer kan veroorlove­n in de titelstrij­d met Real Madrid. De Koninklijk­e heeft momenteel, met nog vier wedstrijde­n voor de boeg, een voorsprong van vier punten.

De Jong ontbrak de afgelopen tijd op het trainingsv­eld vanwege een spierbless­ure in zijn rechterond­erbeen. De middenveld­er bleef op 16 juni tijdens het duel tegen Leganés voor het eerst negentig minuten op de bank en miste daarna ook de wedstrijde­n tegen Sevilla, Athletic Club, Celta de Vigo, Atlético Madrid, Villarreal en dus ook Espanyol.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Frenkie de Jong is terug van een blessure en hij heeft de trainingen bij Barcelona hervat. (Foto: AD)
Frenkie de Jong is terug van een blessure en hij heeft de trainingen bij Barcelona hervat. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname