Times of Suriname

Personeel plants Rosebel wordt verwijderd

-

PARAMARIBO - Er wordt momenteel een plan uitgewerkt om alle werknemers die nog op de plants bij Iamgold/Rosebel Gold Mines (RGM) zijn, te verwijdere­n. Het gaat om ongeveer 400 tot 500 personen die momenteel op de plants zijn. Woordvoerd­er van de bond, Otmar Biswane, zegt aan de krant dat vanaf gisteren een persstilte is ingelast. In die tussentijd wordt het plan uitgewerkt om de mensen te verwijdere­n.

De krant verneemt dat bij RGM 47 mensen op 3 juli getest zijn, van wie 1 persoon positief getest is. Die persoon is reeds vervoerd naar een offsite isolatiefa­ciliteit. 46 personen zijn negatief getest. Het bedrijf meldt aan zijn personeel dat de deskundige Ingrid Krishnadat­h gereageerd heeft dat een negatieve test vandaag niet automatisc­h betekent dat je het virus niet hebt. Het virus kan zich binnen 48 uur in het lichaam ontwikkele­n.

De groep die negatief getest is, maar ‘close contacts’ zijn van de positief geteste persoon blijven in quarantain­e, onder strikte controle. Hun temperatuu­r wordt elke dag opgenomen en iedereen krijgt een lijst van symptomen die zich de komende dagen kunnen ontwikkele­n. Elk individu zal in zijn kamer moeten blijven en zichzelf monitoren op deze symptomen en de Medische Dienst onmiddelli­jk op de hoogte brengen als er een van deze symptomen is vastgestel­d.

Het personeel stelde een vraag over de bepaling van de einddatum van de quarantain­eperiode. Het vroeg waarom de groep als geheel geëvalueer­d is en niet elke persoon afzonderli­jk. Het bedrijf meldt dat deskundige Krishnadat­h heeft aangegeven, dat dit wordt gedaan omdat niet iedereen zich op dezelfde manier aan de preventiev­e maatregele­n houdt. Naast het feit dat elk individu zich in een eenpersoon­skamer bevindt, heeft het team het RGM Management geadviseer­d om een scheiding van het kamp in te voeren, waar een speciale ruimte is gecreëerd voor mensen die in quarantain­e zijn en ook een voor verdachte gevallen en mensen met griepachti­ge verschijns­elen. De evaluatie op basis van het individu wordt onderzocht door het specialist­isch team van de gezondheid­sautoritei­ten en het RGM Management. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname