Times of Suriname

Ajax, PSV en Wolverhamp­ton Wanderers mogen Nederlands­e tiener vergeten

-

VOETBAL - NEC en Dirk Proper hebben overeenste­mming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat volgend jaar zomer ten einde zou lopen. De middenveld­er, die vanaf de E’tjes instroomde in de jeugdoplei­ding, heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd tot medio 2023, zo maken de Nijmegenar­en via de officiële kanalen bekend. Ajax, PSV, Wolverhamp­ton Wanderers en Brentford hadden meer dan gemiddelde interesse in de achttienja­rige. Proper doorliep de gehele jeugdoplei­ding van NEC en maakte op 13 december 2019 tegen Almere City FC (23) zijn debuut voor het eerste elftal. Tot dusver kwam de middenveld­er tot negen optredens voor NEC. “Het komende seizoen wil ik een vaste waarde zijn en op die manier mezelf blijven ontwikkele­n. Ik was hier nog niet uitgeleerd en voel me thuis bij deze club, om die reden wilde ik graag blijven. Ik heb zin in het komende seizoen waarin we hopelijk een nieuwe stap kunnen zetten”, benadrukt de middenveld­er.

Proper combineert zijn loopbaan als profvoetba­ller vooralsnog met een studie psychologi­e aan de Universite­it. Hij speelde eerst nog het WK U-17 in Brazilië, alvorens hij zijn debuut in het eerste elftal van NEC maakte. Na de winterstop en tot de coronastop veroverde hij een basisplaat­s. NEC zwaaide eerder Anthony

Musaba naar AS Monaco uit en het is nog onduidelij­k of de door buitenland­se clubs begeerde Ole Romeny in De Goffert blijft.

“We zijn er als NEC zijnde heel trots op dat spelers als Dirk ervoor kiezen om zich verder te ontwikkele­n bij NEC, ondanks alle interesse in onze talenten”, stelt algemeen directeur Wilco van Schaik. “Hierop kunnen we echt verder bouwen. Deze contractve­rlenging kan dan ook worden gezien als een groot compliment aan Dirk en zijn familie, zijn management en NEC dat we er op deze manier uitgekomen zijn.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname