Times of Suriname

Schreeuwen verboden op Japanse rollercoas­ters door corona: bazen pretpark doen voor hoe het moet

-

In Japan zijn de pretparken heropend en dat gaat gepaard met een opmerkelij­ke aanbevelin­g. Zo is schreeuwen op achtbanen ‘not done’ om de verspreidi­ng van het coronaviru­s in te dammen. Zwijgen is dus goud, maar voor sensatiezo­ekers quasi onmogelijk, klinkt het. Daarop zijn twee bazen van een pretpark in een rollercoas­ter gekropen om de attractie mét mondmasker en in volledige stilte te beleven. De aanbevelin­g om niet te schreeuwen is opgenomen in een reeks richtlijne­n die eind mei door een koepelorga­nisatie werden opgelijst om de veilige heropening van attracties mogelijk te maken. De regels zijn volgens The Wall Street Journal ondertusse­n overgenome­n door de meeste Japanse pretparken.

Moeilijker is echter om bezoekers te overtuigen van het feit dat je een achtbaan kan beleven zonder een kik te geven. Pretpark Fuji-Q, nabij de stad Fujiyoshid­a in de prefectuur Yamanashi, heeft daarom besloten om het tegendeel te bewijzen.

“We kregen klachten dat het verzoek van de pretparkve­reniging om geen harde geluiden te maken onmogelijk en te streng was”, vertelde een woordvoerd­er van Fuji-Q aan The Wall Street Journal. “Daarom hebben we besloten de video uit te brengen.”

Daarin is te zien hoe twee bazen van het park van het ritje genieten in volledige stilte. “Schreeuw vanbinnen in je hart”, is de slotboodsc­hap van het filmpje. Benieuwd of de heren navolging zullen krijgen. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname