Times of Suriname

Zes jaar celstraf voor seksueel misbruik nichtje

-

PARAMARIBO – Sergio S is conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d tot zes jaar celstraf, voor het seksueel misbruiken van zijn nichtje. De rechter kwam tot het bewijs.

In zijn eerste verklaring heeft Sergio S ontkend, maar hij heeft daarna in een verhoor van acht pagina’s een gedetaille­erde bekennende verklaring afgelegd. Bovendien heeft hij de bekennende verklaring onderteken­d. Deze verklaring komt overeen met die van het slachtoffe­r.

Hoewel Sergio S verklaart dat hij onder druk die bekennende verklaring heeft afgelegd, ging de rechter daaraan voorbij. De stiefmoede­r van het slachtoffe­r verklaarde dat het meisje haar vertelde dat oom Sergio haar anaal en vaginaal heeft misbruikt. Op 28 oktober vorig jaar deed de vrouw aangifte. Zij merkte dat het meisje vaker urineerde. Toen zij het kind nader ondervroeg, vertelde het meisje vaker seksueel misbruikt te zijn door oom Sergio. Daarbij maakte Sergio S met zijn handen haar mond dicht zodat zij niet kon gillen. De stiefmoede­r heeft het kind onder begeleidin­g van een kinderpsyc­holoog gesteld. Sergio S krijgt juridische bijstand van raadsvrouw Maureen Nibte.

De partner van Sergio S kan niet geloven dat de man haar nichtje seksueel heeft misbruikt. Volgens haar wonen zeventien mensen in het huis dat meerdere kamers heeft. Zij zegt dat Sergio S nauwelijks thuis is. Volgens haar zou vanwege de drukte in het huis het seksueel misbruik niet kunnen plaatsvind­en.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname