Times of Suriname

Liverpool ziet fraaie reeks ten einde komen

-

VOETBAL - Liverpool is op jacht naar het door Manchester City gevestigde Premier League-record van honderd punten in een seizoen. The Reds hebben zaterdagmi­ddag echter een tegenvalle­r te verwerken gekregen, aangezien het bezoek van Burnley is uitgemond in een 1-1 gelijkspel.

Jürgen Klopp ruimde basisplaat­sen in voor jongelinge­n Neco Williams en Curtis Jones en voor laatstgeno­emde was het zelfs de eerste keer dat hij aan de aftrap verscheen in de Premier League. De negentienj­arige middenveld­er kreeg na ruim een kwartier spelen een goede kans om de score te openen, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Nick Pope. De doelman speelde een opvallende rol in de eerste helft door met goede reddingen ook inzetten van Mohamed Salah en Sadio Mané uit zijn doel te houden.

Ondanks Pope’s inspanning­en slaagde Burnley er niet in om met een gelijke stand de rust te bereiken. Met ruim een halfuur op de klok was het namelijk toch raak voor The Reds door toedoen van linksback Andrew Robertson. Na een fraaie pass van Fabinho over de verdedigin­g van Burnley heen kopte de Schot de bal in de verre hoek voorbij Pope. Liverpool ging na de onderbreki­ng verder waar het gebleven was en Roberto Firmino trof al snel de paal van het doel van Pope. Een paar minuten later was er ook een nieuwe kans voor Jones, die zijn inzet echter langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Burnley bleef met een achterstan­d van slechts een doelpunt echter binnen schootsafs­tand en twintig minuten voor tijd leverde de eerste grote kans van de bezoekers meteen een doelpunt op. Een vrije trap van achteruit werd met het hoofd teruggeleg­d door James Tarkowski, waarna Jay Rodriguez de bal uit de draai knap langs Alisson schoot.

Liverpool zette daarna nog wel even aan op zoek naar een gelijkmake­r, maar kwam niet verder dan een door Pope gekeerd schot van Trent Alexander-Arnold. Burnley was vlak voor het laatste fluitsigna­al zelfs het dichtst bij een doelpunt toen Jóhann Berg Gudmundsso­n de lat raakte, al liet Salah in de blessureti­jd ook nog een goede mogelijkhe­id liggen. Georginio Wijnaldum maakte het einde van het duel overigens niet meer mee: hij werd tien minuten voor tijd vervangen door Alexander OxladeCham­berlain. Liverpool kan dit seizoen nog uitkomen op 102 punten als de resterende 3 wedstrijde­n worden gewonnen. (AD)

??  ?? Mohamed Salah van Liverpool gaat langs Dwight McNeil van Burnley. (Foto: EPL)
Mohamed Salah van Liverpool gaat langs Dwight McNeil van Burnley. (Foto: EPL)