Times of Suriname

LeBron James draagt geen politieke boodschap op zijn rug

-

BASKETBAL - LeBron James hervat het seizoen in de NBA op 30 juli niet met een politieke boodschap op de achterkant van zijn shirt. “Ik prijs iedereen die dat wel doet”, zegt de vedette van LA Lakers. “Maar ik heb niets op de achterkant van mijn shirt nodig om mijn boodschap duidelijk te maken.”

James heeft zich de afgelopen weken regelmatig uitgesprok­en tegen racisme en politiegew­eld in de Verenigde Staten. De meeste basketball­ers van de NBA hervatten het seizoen in Florida eind deze maand wel met een boodschap op de rug van hun shirt. Vooralsnog hebben slechts zeventien basketball­ers geweigerd. Zij hebben liever hun achternaam op de achterkant van hun shirt staan.

‘I Can’t Breathe’ is een van de boodschapp­en die op de rug van de basketball­ers zal verschijne­n. De overleden

George Floyd herhaalde die tekst toen een politieman met een knie op zijn nek zat. James zegt te blijven strijden tegen racisme. “Maar ik ga als basketball­er voor een doel en dat is de NBA winnen”, stelde hij. (AD)

 ??  ?? LeBron James zal bij de hervatting van het seizoen in de NBA niet met politieke boodschap op de achterkant van zijn shirt spelen. (Foto: AD)
LeBron James zal bij de hervatting van het seizoen in de NBA niet met politieke boodschap op de achterkant van zijn shirt spelen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname