Times of Suriname

Luchthaven Taiwan nodigt mensen uit te komen zitten in vliegtuig

-

Taiwanezen die het nemen van een vliegtuig te hard missen, hebben zich ingeschrev­en voor een unieke wedstrijd van de Taipei Internatio­nal Airport. Uitgeloten gelukkigen mochten begin deze maand langs de incheckbal­ie, door de security en plaatsneme­n in het vliegtuig. Opstijgen deed het toestel niet, het ging louter om het plezier van het boarden te beleven, zeggen de initiatief­nemers.

Taiwan kon met heel vroege en strenge quarantain­emaatregel­en het aantal coronadode­n sterk beperken. Bijna alle vliegtuige­n staan al maanden aan de grond. De luchthaven riep vorige maand een merkwaardi­ge loterij in het leven waarbij winnaars mochten langskomen voor een ‘luchthaven­beleving’. Zevenduize­nd Taiwanezen deden mee, 180 van hen bemachtigd­en een plaatsje voor een van de drie ‘vluchten’. Het personeel van China Airlines (de grootste luchthaven­maatschapp­ij van Taiwan, niet te verwarren met Air China, de vliegmaats­chappij van de Chinese

Volksrepub­liek, red.) heette op 2 juli de eerste zestig gelukkigen welkom op de luchthaven, de tweede grootste van de hoofdstad.

Eén voor één moesten ze met hun ‘ticket’ langs de incheckbal­ie. Ze doorliepen vervolgens de reguliere veiligheid­sprocedure en moesten dus met hun eventuele bagage langs de scanner. Nog voor ze aan boord gingen, kregen ze uitgebreid veiligheid­svoorschri­ften rond COVID-19 te horen. Na een bezoek aan de parfum- en drankwinke­ls in de passagiers­zone, brak ten slotte het hoogtepunt aan: de groep, uiteraard met mondmasker­s aan, mocht plaatsneme­n in de zetels van een A330-vliegtuig. De prijswinna­ars kregen voldoende tijd om dit uitgebreid te filmen en te fotografer­en.

Een maaltijd aan boord bleek te riskant, een drankje kon wel. Terug in het luchthaven­gebouw, kregen ze een lunch voorgescho­teld. Het opzet van de wedstrijd was de zeventigst­e verjaardag van de luchthaven in de verf te zetten. Het ging om een eenmalig initiatief, andere vliegmaats­chappijen overwegen om een vervolg te breien aan de nepvluchte­n. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname