Times of Suriname

Recordaant­al coronabesm­ettingen VS op een dag

-

VS - In de VS is wederom een recordaant­al bevestigde coronabesm­ettingen op een dag geteld. De Johns Hopkins Universite­it meldt dat er in 24 uur ruim 68 duizend coronageva­llen bij zijn gekomen. Ook persbureau Reuters meldt op basis van een eigen telling een nieuw record van minstens 77 duizend nieuwe besmetting­en. Het oude record van vorige week vrijdag stond op iets meer dan 69 duizend gevallen. De krant The New York Times meldt soortgelij­ke aantallen.

Het aantal coronabesm­ettingen in de VS stijgt nog altijd rap. Deze maand meldden dertig van de vijftig staten besmetting­srecords. In Texas was gisteren volgens Reuters de stijging het grootst met ruim 15 duizend nieuwe besmetting­sgevallen.

Daar komt bij dat er in de VS veel verschille­n zijn als het gaat om de bestrijdin­g van de coronapand­emie. Zo besloten de staten Colorado en Arkansas gisteren het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes te verplichte­n. De gouverneur van Georgia verzette zich op dezelfde dag juist tegen soortgelij­ke maatregele­n.

President Trump heeft altijd benadrukt dat het dragen van een mondkapje een vrijwillig­e keuze moet zijn. Ook lopen de meningen uiteen als het gaat om het heropenen van scholen. De persvoorli­chter van het Witte Huis zei afgelopen nacht dat de wetenschap daarbij ‘niet in de weg mag staan’.

Immunoloog Fauci, de belangrijk­ste adviseur van de Amerikaans­e regering, vreest dat zonder eensgezind beleid het aantal besmetting­sgevallen binnenkort op 100 duizend per dag uitkomt in de VS.

Tot nu toe zijn zeker 3,5 miljoen Amerikanen besmet geraakt met het coronaviru­s en ruim 138 duizend mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het land is wereldwijd het zwaarst getroffen door de pandemie.

(NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname