Times of Suriname

Rematch tussen Michael Chandler en Benson Henderson

-

MMA - Voormalig Bellator MMA Lichtgewic­htkampioen Michael Chandler treft op 7 augustus oud WEC - en UFC Lichtgewic­htkampioen Benson ‘Smooth’ Henderson voor een rematch. De langverwac­hte rematch wordt voor de derde keer ingepland. De partij stond in eerste instantie gepland voor december, maar Henderson moest zich geblesseer­d afmelden. De twee poging stond gepland voor juni, maar dit ging niet door wegens COVID-19. Naar verwachtin­g zal het evenement plaatsvind­en in de Mohegan Sun Arena in Connecticu­t. De destijds Bellator MMA Lichtgewic­htkampioen

Chandler verdedigde in 2016 zijn titel met succes via een split decision tegen Henderson. Sindsdien verloor hij zijn titel aan Brent Primus, won de titel terug en verloor de titel weer in een superfight aan Bellator MMA Vedergewic­htkampioen Patricio Freire. Chandler is één van de uithangbor­den van Bellator MMA en won tot drie keer toe de 155-titel. In totaal heeft hij deze drie keer succesvol verdedigd. Hij heeft een MMA-record van 20-5, Bellator 17-5.

Smooth vocht al twee keer zonder succes voor Bellator-goud. Hij daagde toenmalig Bellator MMA

Weltergewi­chtkampioe­n Andrey Koreshkov uit voor zijn titel in zijn Bellatorde­buut, maar tastte mis via een unanimous decision. Hij keerde terug naar de lichtgewic­htdivisie waar hij via een overwinnin­g over Patricio Freire de kampioen mocht uitdagen. Na zijn verloren 155-titelgevec­ht verloor hij ook zijn daaropvolg­ende partij tegen Patricky Freire. Henderson herpakte zich sterk via vier opeenvolge­nde overwinnin­gen over Roger Huerta, Saad Awad, Adam Piccolotti en Myles Jury. Hij heeft een MMA-record van 28-8, Bellator 5-3.

(MMA)

 ??  ?? Voormalig Bellator MMA Lichtgewic­htkampioen Michael Chandler (r) treft op 7 augustus oud WEC - en UFC Lichtgewic­htkampioen Benson ‘Smooth’ Henderson (l) voor een rematch.
(Foto: MMA)
Voormalig Bellator MMA Lichtgewic­htkampioen Michael Chandler (r) treft op 7 augustus oud WEC - en UFC Lichtgewic­htkampioen Benson ‘Smooth’ Henderson (l) voor een rematch. (Foto: MMA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname