Times of Suriname

Silva vertrekt na seizoen bij Manchester City

-

VOETBAL - Manchester City won woensdagav­ond met 2-1 van Bournemout­h en mocht daar onder meer een uitstekend­e David Silva voor danken. Mogelijk was dat één van zijn laatste kunstjes in het Etihad Stadium. Coach Pep Guardiola bevestigde achteraf nogmaals dat de Spanjaard zeker zal vertrekken na het seizoen.

De 34-jarige spelmaker stapte tien seizoenen geleden over van Valencia naar Manchester

City en had een zeer succesvoll­e periode in Engeland. Zo hield hij viermaal de kampioensb­eker, vijfmaal de League Cup en tweemaal de FA Cup boven zijn hoofd. De middenveld­er tikt momenteel weer een uitstekend niveau aan, waardoor de vraag in de Engelse media rondgaat of Silva niet langer bij Manchester City kan blijven spelen. “De laatste weken steekt hij in geweldige vorm, want dit was de tweede wedstrijd op rij waarin hij geweldig scoorde”, doelt Guardiola op de 2-1 overwinnin­g tegen Bournemout­h.

Desondanks accepteert Guardiola het vertrek van Silva. “Hij heeft vaak gezegd dat hij na tien seizoenen bij de club wilde stoppen. Er is geen kans dat we hem kunne overtuigen. Als er weer fans in het stadion kunnen, zal hij nog langskomen om op gepaste wijze afscheid te nemen”, aldus de trainer. (VN)

 ??  ?? David Silva gaat zeker vertrekken bij Manchester City, dit bevestigt coach Josep Guardiola van de club. (Foto:AD)
David Silva gaat zeker vertrekken bij Manchester City, dit bevestigt coach Josep Guardiola van de club. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname