Times of Suriname

Directie Assuria gewijzigd

-

PARAMARIBO Mario Merhai is ingaande 16 juli benoemd tot Chief Executive Officer van de Assuria Groep. Hij neemt de opengevall­en plek over van Armand Achaibersi­ng, die minister van Financiën is geworden.

In een persberich­t zegt Assuria dat Merhai (49 jaar) sinds 1 juli 2017 lid is van de hoofddirec­tie. Hij bekleedde tot zijn benoeming als hoofddirec­teur de functie van Chief Financial & Risk Officer. Hij is sinds 1997 werkzaam bij Assuria en heeft de afgelopen 23 jaar diverse functies bekleed binnen het bedrijf.

Verder zijn tot het directiete­am toegetrede­n Gerry Liauw Kie Fa en Charissa ProfijtLim A Po als respectiev­elijk Chief Financial Officer en Chief Risk Officer.

Het volledige directiete­am van de Assuria Groep ziet er na genoemde wijziginge­n als volgt uit:

Chief Executive hoofddirec­teur:

Officer/ Mario

Merhai AAG, Chief Operations Officer/directeur: Rishie Parbhudaya­l AAG, Chief Legal & Human Resources Officer/adjunctdir­ecteur: Petty Mahabiersi­ngh LLM, Chief Financial Officer/adjunct-directeur: Gerry Liauw Kie Fa MSc RA en Chief Risk Officer/adjunctdir­ecteur: Charissa Profijt Lim A Po MSc AAG.

De Assuria Groep is actief als verzekeraa­r en institutio­nele belegger in Suriname en heeft daarnaast ook operaties op Trinidad and Tobago, in Guyana, op St. Maarten en enkele eilanden in het oostelijke deel van het Caribisch Gebied. In totaal werken er meer dan 400 mensen voor de Assuria Groep; de omzet van de groep bedraagt ruim

SRD 742 miljoen en het balanstota­al is ruim SRD 2,5 miljard.

De nieuwe CEO geeft aan dat de focus van het directiete­am zal zijn verdere verbeterin­g van de dienstverl­ening en service aan de klant en het verder versterken van het financieel fundament van het bedrijf. De factor mens zal daarbij centraal staan, omdat hij het personeel de kracht van zijn organisati­e noemt. Hij is ervan overtuigd dat Assuria met dit directiete­am voldoende beslagen is om te bewerkstel­ligen dat de groei wordt gecontinue­erd en dat de ontwikkeli­ng naar een leidende, moderne Caribische verzekeraa­r succesvol kan plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname