Times of Suriname

Verdachte diefstal voorlopig vrij

-

PARAMARIBO – Rechter Lydia Ravenberg heeft Viresh R vrijdag voorlopig in vrijheid gesteld. Zij stelde als voorwaarde dat de man op elke zitting dat zijn zaak voorgaat, moet verschijne­n.

Viresh R bekent betrokkenh­eid bij een van de twee inbraken in de woning van zijn pleegmoede­r. Hij pleegde op 28 november een inbraak in het huis en nam een spaarpot met SRD 771,20 en 100 euro weg. Ook stal hij sigaretten.

Hij ontkent op 17 oktober in de woning van de benadeelde een inbraak te hebben gepleegd. Op die dag zijn een televisiet­oestel, dvd-speler, boormachin­e, horloges en sieraden weggenomen. Viresh R, die juridische bijstand krijgt van raadsvrouw Shefani Amirkhan, vertelt dat hij die dag in het binnenland was voor het verrichten van werkzaamhe­den op goudvelden. Volgens hem klopt het niet dat hij betrokkenh­eid bij de inbraak op 17 oktober bij de politie heeft bekend. Op 21 augustus zal de pleegmoede­r als getuige worden gehoord. Zij richtte een brief naar het gerecht, waarin zij aangeeft de zaak te willen intrekken. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname