Times of Suriname

Getuigenve­rhoor in dubbele moord

-

PARAMARIBO De Braziliaan Romario S moet op 17 augustus weer voor rechter Maureen Dayala verschijne­n voor een dubbele moord, berovingen en wederrecht­elijke vrijheidsb­eroving. Gisteren waren getuigen opgeroepen, maar die zijn niet verschenen

Romario S zou op 1 en 2 november 2019 in Sipaliwini samen met anderen opzettelij­k en met voorbedach­ten rade Erisvaldo Ferreira da Silva van het leven hebben beroofd. Er zou in de richting van het slachtoffe­r zijn geschoten met een vuurwapen, met als gevolg dat zij is overleden. Ook zou Romario S Mario Vlijter van het leven hebben beroofd.

De man, die juridische bijstand krijgt van raadsman Raoul Lobo, zou in de periode van 17 oktober tot 18 oktober 2019 samen met anderen goederen van een ander hebben weggenomen. Ook zijn op 1 november en 2 november 2019 goederen middels geweld weggenomen.

Verder wordt hem verweten de wederrecht­elijke vrijheidsb­eroving van een man, zijn vrouw, kind en arbeiders. De verdachte zou samen en in vereniging met anderen hebben gepoogd twee personen van het leven te beroven. Ook zou hij wapens en patronen voor handen hebben gehad, daarmee heeft hij de Vuurwapenw­et overtreden.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname