Times of Suriname

Pompgemaal nog steeds grootste zorgpunt padieboere­n Wageningen

-

WAGENINGEN - Het pompgemaal van Wageningen dat de landbouwpe­rcelen in dat gebied van water moet voorzien bij een tekort aan water, en bij een overschot water moet uitmalen uit de percelen, heeft al langer dan een week niet gewerkt.

Volgens informatie van de krant zitten de padieboere­n van Wageningen in grote problemen. Hun pas ingezaaide padie zit diep onder water. Het gevolg hiervan is dat de padie niet zal ontkiemen. De boeren vragen zich af wie voor de schade zal opdraaien, indien de situatie niet verandert en hun aanplant verloren gaat.

Volgens de gedupeerde boeren is het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij debet aan hetgeen zich nu voordoet, omdat het nog geen actie heeft ondernomen om het probleem op te lossen. De boeren vragen zich af hoe het kan dat de ‘nieuwe’ pompen die al bijkans drie jaar liggen op het terrein van het pompgemaal, nog niet geïnstalle­erd zijn. Er is zoveel geld gestopt in het project en niet eens een pomp is geïnstalle­erd. Dat komt volgens hen omdat het werk gegund is aan een aannemer die ondeskundi­g is, maar een politieke loyalist is van een van de partijen van de vorige regeercoal­itie.

“Nu worden wij het slachtoffe­r van de politieke spelletjes van de vorige regering”, klaagt een padieboer. Hij zegt te weten dat het pompgemaal nu al helemaal gerehabili­teerd moest zijn en de oude pompen die dateren van de jaren 60 van de vorige eeuw, al alle drie vervangen moesten zijn. Hij spreekt de hoop uit dat de regering die de vorige week heeft overgenome­n, de zaak grondig zal onderzoeke­n en een nieuwe aanbestedi­ng houdt. Het project kan dan aan een andere aannemer gegund worden, die deskundigh­eid in huis heeft, zodat het pompgemaal weer op volle kracht gaat draaien.

De boeren zeggen het al beu te zijn om elk seizoen weer te hopen dat de pompen het goed doen om hun arealen van water te voorzien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname