Times of Suriname

Zwarte doos gecrashte heli Defensie gevonden

-

DEN HAAG - De vluchtreco­rder van de bij Aruba gecrashte defensiehe­likopter NH-90 is geborgen. Dat betekent dat deze beschikbaa­r is voor het onderzoek naar de toedracht, zo meldt Defensie. De zwarte doos registreer­t tot de laatste seconde wat er is gebeurd met het toestel.

De NH-90helikopt­er van de Koninklijk­e Luchtmacht stortte zondagavon­d neer tijdens een routinevlu­cht in het Caribisch Gebied. Alle helikopter­s van hetzelfde type blijven voorlopig aan de grond.

Volgens Nederlands grootste opleider van civiele helikopter­piloten Heli Holland zijn er bij crashes twee hoofdoorza­ken: technisch falen of een menselijk fout. De zwarte doos neemt onder meer de gesprekken op die in de cockpit worden gevoerd.

Bij de crash kwamen twee van de vier bemannings­leden om het leven. Het gaat om vlieger, luitenant ter zee der tweede klasse oudste categorie de 34-jarige Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinato­r, luitenant ter zee der tweede klasse oudste categorie Erwin Warnies. Hij laat een partner achter en een dochter van nog geen 2 jaar oud.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Archieffot­o van een NH90. (Foto: De Telegraaf)
Archieffot­o van een NH90. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname