Times of Suriname

Matavz tekent voor twee jaar bij Al-Wahda

-

VOETBAL - De toekomst van Tim Matavz ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Zondagavon­d maakte Al-Wahda bekend dat de spits een tweejarig contract heeft onderteken­d. Matavz beschikte over een aflopende verbinteni­s bij Vitesse en was sinds het begin van deze maand transfervr­ij.

De belangstel­ling van AlWahda voor Matavz werd anderhalve week geleden al gemeld door De Gelderland­er. Het is geen toeval dat de Sloveen aan de slag gaat in Abu Dhabi, want Mark Wotte is de beoogde nieuwe trainer van Al-Wahda. De Nederlande­r is met de clubleidin­g in gesprek over het hoofdtrain­erschap en is momenteel nog actief als hoofd opleidinge­n.

Vitesse wilde graag verder met Matavz, maar de aanvaller legde een aanbieding van de club in het voorjaar naast zich neer. Hij had het vizier gericht op een lucratief avontuur. Dat idee leefde al langer bij Matavz: vorig jaar ketste een transfer naar Besiktas was, terwijl het Chinese Beijing Sinobo Guoan de afgelopen maanden interesse toonde.

De ex-spits van onder meer FC Groningen en PSV maakte in 2017 de overstap van

FC Augsburg naar Vitesse. In dienst van de club uit Gelderland kwam hij tot 90 officiële wedstrijde­n en 41 doelpunten. Al-Wahda eindigde als vierde in de voortijdig gestopte competitie van de Verenigde Arabische Emiraten. De club begon het seizoen met Maurice Steijn als trainer, nadat hij Henk ten Cate had opgevolgd, maar Steijn werd in oktober al na drie duels ontslagen. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname