Times of Suriname

Scholier herkent verdachte die steevast ontkent

-

PARAMARIBO Een scholier vertelde maandag dat Joel V in zijn hand heeft gebeten op 19 november. Daarna werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon. Joel V en Furgel R zaten in de beklaagden­bank.

Het slachtoffe­r herkent Joel V, die juridische bijstand krijgt van advocaat Therese Roos, aan zijn gezicht en tatoeages aan zijn handen. Hij kwam van school en nam plaats in de schoolbus. Toen hij uit de schoolbus stapte, liep hij naar zijn huis. Volgens hem kwamen drie mannen bij hem en Joel V beroofde hem. Joel V ging in de broekzak van het slachtoffe­r om de telefoon weg te nemen. Na de beroving wilde de scholier achter de verdachten aangaan, maar een van hen haalde een mes tevoorschi­jn. Joel V ontkent deze beroving.

Rechter Maureen Dayala merkt op dat Joel V steeds voor haar is verschenen voor beroving van telefoons. Joel V ontkent vier berovingen, maar bekent de beroving van een vrouw en een scholier. Met de opbrengst van de verkoop van de gestolen telefoon van de vrouw betaalde hij zijn huurgeld. Furgel R ontkende op de zitting dat hij betrokken was bij de beroving van een meisje op 28 november. Hij kent Joel V; zij gingen naar de Tout Lui Fautweg. Furgel R zette Joel V af, waarna de man een beroving pleegde. Hij wist niet dat Joel V de beroving had gepleegd. Joel V is nog aangehoude­n terwijl Furgel R op vrije voeten is.

Op 17 augustus wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname