Times of Suriname

Man gijzelt 20 mensen in bus Oekraïne en plaatste mogelijk elders bommen

-

OEKRAЇNE Een man heeft ongeveer twintig mensen gegijzeld in een bus in de Oekraïense stad Lutsk, heeft de politie bekendgema­akt. De gijzelneme­r zegt over explosieve­n en wapens te beschikken.

Het is nog onbekend waarom hij de mensen heeft gegijzeld. Onder de gijzelaars zouden kinderen en zwangere vrouwen zijn.

Volgens Oekraïense media is de dader een 44-jarige Rus die in Lutsk woont. Hij zou een celstraf van tien jaar wegens fraude en beroving hebben uitgezeten.

De politie

heeft

het

stadscentr­um afgezet en is in groten getale aanwezig. Anton Gerashchen­ko, vice-minister van Binnenland­se Zaken in Oekraïne zegt in een verklaring dat de onderhande­lingen met de man gaande zijn. De echtgenote en zoon van de gijzelneme­r zouden onderweg zijn om met hem te praten. De gijzelneme­r zei de bus te zullen opblazen als de politie een bestorming uitvoert. Hij zou zelf de politie hebben gebeld en hebben gezegd dat hij elders ook explosieve­n heeft geplaatst.

Eén van de gijzelaars zou telefonisc­h hebben bevestigd dat de dader een bom bij zich heeft.

De Oekraïense regering liet weten dat de politie in Kiev dinsdagmid­dag twee bommen onschadeli­jk heeft gemaakt, die werden aangetroff­en in de buurt van een metrostati­on in het centrum. Het is nog niet duidelijk of dat de explosieve­n zijn waarover de gijzelneme­r sprak.

(NU)

 ??  ?? De gegijzelde bus. (Foto: Reuters)
De gegijzelde bus. (Foto: Reuters)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname