Times of Suriname

Feyenoord zorgt voor onaangenam­e verrassing Vente

-

VOETBAL - Dylan Vente maakte zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord, deed tegen Manchester City ervaring op in de Champions League en droeg op huurbasis het shirt van RKC Waalwijk in de Eredivisie. Dat hij komend seizoen aansluit bij Feyenoord Onder-21 had hij dan ook niet zien aankomen. Of hij daadwerkel­ijk bij de beloftenpl­oeg gaat spelen is onzeker, daar hij een nieuwe verhuurper­iode niet durft uit te sluiten.

Vente brak in het seizoen 2017/18 door bij Feyenoord, maar heeft nooit weten te overtuigen. De 21-jarige spits werd afgelopen seizoen gestald bij RKC Waalwijk. Bij de Brabanders stelde hij teleur: in 950 speelminut­en in de Eredivisie scoorde hij niet. Terug bij Feyenoord mag hij zichzelf gaan laten zien bij het team van Rini Coolen. “Ik las het ook op internet”, hij tegenover RTV Rijnmond.

“Het is denk ik voor mij niet het ideale scenario”, drukt Vente zich teleurgest­eld uit. “Ik had het liefst gewoon met het eerste meegedaan.

Maar goed, ik las het ook op internet en dat was geen leuk nieuws. Ik kreeg allemaal berichten van vrienden dat ik naar Onder-21 zou gaan. Was dat een klap? Natuurlijk wil je er het maximale uithalen, als je dan te horen krijgt dat je met Onder-21 mee moet... Nu moet ik er alles aan doen om te laten zien dat ik het wèl kan.”

Voor Coolen is het afwachten of hij komend seizoen kan beschikken over Vente. De spits sluit een verhuurper­iode bij een andere club niet uit. “Dat is een optie, maar dat moeten we nog even afwachten”, vervolgt Vente. “Je weet het nooit. Het is wel lekkerder als je wekelijks op het niveau van een Keuken Kampioen Divisie of Eredivisie speelt. Dat is logisch.” Voorlopig gaat hij vol voor zijn kansen in Rotterdam. “Je kan wel denken ik laat het erbij, maar zo denk ik niet. Dat kan alleen maar tegen je worden gebruikt. Ik wil er nu alles aan doen om te laten zien dat ik het wel wil en kan.”

(VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname