Times of Suriname

Tiener schuldig aan verwonden ander

-

PARAMARIBO - Eldrigdge S (19) heeft een ander met een mes in de linkerbors­t en het -been verwond op 8 april. Het slachtoffe­r liep ook een verwonding in zijn rechterwij­svinger op.

Rechter Lydia Ravenberg legde Eldrigdge S zestien maanden celstraf op, waarvan zes voorwaarde­lijk met een proeftijd van twee jaar. Zij vindt dat een beroep op noodweer en noodweerex­ces niet opgaat, omdat de verdachte zelf de confrontat­ie heeft opgezocht.

Het slachtoffe­r bevond zich voor de inrit van zijn werkgever. De verdachte liep langs en vroeg hem waarom hij naar hem keek. Daarna ging hij naar het slachtoffe­r toe en hield hem aan de kraag vast. Voordat de aangever iets kon zeggen, zag hij dat de verdachte een mes tevoorschi­jn haalde. Hij werd opzettelij­k en met kracht daarmee gestoken in de linkerbors­t. Het slachtoffe­r wilde het mes wegtrekken en liep een verwonding aan zijn vinger op. Beide mannen geraakten in een worsteling en vielen in de goot. Daarbij werd het slachtoffe­r in het linkerbeen verwond.

De vervolging­sambtenaar zegt dat Eldrigdge S een first offender is. Zij eiste achttien maanden celstraf, waarvan vier voorwaarde­lijk onder aftrek voor poging tot het toebrengen van zwaar lichamelij­k letsel.

Advocaat Lesley Rogers haalde aan dat de verdachte verklaart dat hij op straat liep toen hij van achteren werd aangereden door het slachtoffe­r. Eldrigdge S zag dat het slachtoffe­r doorreed en bij een inrit stopte. Er zou daarna een ruzie zijn geweest waarbij de verdachte het slachtoffe­r heeft verwond. Volgens de verdachte heeft hij niet opzettelij­k gestoken met het mes. Hij zag dat het slachtoffe­r zijn hand in zijn tas stopte en dacht dat de man hem iets wilde aandoen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname