Times of Suriname

Advocaten betogen voor verdachten inbraak

-

PARAMARIBO - Advocaten Harold Belfor en Shefani Amirkhan hielden woensdag hun pleidooi voor Wendel A en Donovan S, die samen met Rosano W en Valentino G worden verdacht van diefstal middels braak in het derde kanton, en opzethelin­g in het tweede kanton.

Belfor zegt dat de vraag gesteld kan worden of er sprake is van een nauwe en bewuste samenwerki­ng. Hij geeft aan dat Wendel A niet opzettelij­k informatie heeft verstrekt aan anderen om in te breken. Hij vroeg de man vrij te spreken.

Amirkhan zegt dat Donovan S verklaart dat hij niets wist over een inbraak. Zij vroeg hem daarom vrij te spreken. Voor de beschuldig­ing van heling refereerde zij zich aan het oordeel van de rechter. Advocaat Therese Roos pleitte eerder voor Rosano W dat hij een first offender is en vanwege een slechte vriendenkr­ing op het slechte pad is beland. Volgens haar heeft de positieve proceshoud­ing van de verdachte gemaakt dat er ophelderin­g in deze strafzaak is gekomen. Zij vindt dat hij wegens zijn jeugdige onbezonnen­heid en stoerdoene­rij is overgegaan tot het plegen van strafbare feiten, waarvan hij de gevolgen niet had overzien.

Raadsman Hedley Derby betoogt dat Valentino G vanaf zijn aanhouding volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Op 13 augustus doet de rechter uitspraak. WJ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname