Times of Suriname

Premier Johnson: haal een griepprik

-

ENGELAND - De Britse premier en hersteld coronapati­ënt Boris Johnson heeft iedereen opgeroepen zich in de aanloop naar de winter te laten inenten tegen griep.

De premier hoopt dat alle kinderen tot zeven jaar en alle 65-plussers in ieder geval een griepprik kunnen krijgen, maar hij wil eigenlijk iedereen boven de vijftig laten inenten. Volgens Johnson houdt naar verwachtin­g halverwege volgend jaar het uit China afkomstige coronaviru­s op een groot probleem te zijn.

Johnson haalde tijdens een gesprek met medisch personeel ook uit naar vaccinatie­weigeraars. “Je hebt nu allemaal anti-vaxxers. Ze zijn gek. Ze zijn gek”, zei de premier tijdens een bezoek aan een medisch centrum in Londen.

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen in de wereld die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Bijna 300 duizend mensen raakten volgens officiële cijfers besmet en tienduizen­den patiënten zijn overleden. Ook prominente Britten als prins

Charles en Johnson zelf liepen het virus op.

Johnson had, toen hij precies een jaar geleden premier werd, waarschijn­lijk niet kunnen vermoeden dat zijn premiersch­ap in het teken zou staan van de strijd tegen een dodelijk virus. Hij leek toen hij partijgeno­ot Theresa May opvolgde, vooral de brexitprem­ier te gaan worden. Hij boekte een grote verkiezing­soverwinni­ng met zijn Conservati­eve Partij en loodste zijn land begin dit jaar de Europese Unie uit. In die periode begon ook het coronaviru­s om zich heen te grijpen in het Verenigd Koninkrijk. De regering van Johnson besloot echter later dan sommige andere grote Europese landen om een verregaand­e lockdown in te stellen. Sommige experts zeggen dat levens gered hadden kunnen worden als de overheid sneller had opgetreden.

(De Telegraaf)

Advertenti­e

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname