Times of Suriname

Williams mist seizoensst­art na bezoek aan stripclub

-

BASKETBAL – Lou Williams (33) van de Los Angeles Clippers moet tien dagen in quarantain­e nadat hij vorige week de NBAbubbel in Disney World in Orlando (Florida) verliet om de begrafenis van een familielid bij te wonen. Maar dat is niet de enige reden. Tijdens zijn periode uit de bubbel ging Williams ook even langs in een stripclub.

Lou Williams kreeg de toestemmin­g van de NBA om de begrafenis van zijn grootvader bij te wonen. Hij maakte echter van die gelegenhei­d gebruik om na de begrafenis stripclub Magic City in Atlanta te bezoeken, waarop de NBA een onderzoek startte.

Verschille­nde

foto’s

van

Williams in de stripclub circuleerd­en op de sociale media. Onder meer de Amerikaans­e rapper Jack Harlow postte een foto op Instagram. Harlow verwijderd­e de foto snel en probeerde de boel nog recht te trekken met een tweet daags nadien: “Dat was een oude foto van mij en Lou, ik wilde gewoon wat herinnerin­gen ophalen, want ik mis hem”, schreef de rapper.

Op de foto die Harlow postte was echter te zien dat Williams een mondmasker droeg dat door de NBA binnen de bubbel van Disney World wordt verdeeld. Dus kon de foto niet van een jaar geleden geweest zijn. Door zijn bezoek aan de stripclub bestaat er een risico dat

Williams het coronaviru­s opliep, waardoor de NBA besliste een langere quarantain­eperiode op te leggen. Williams werd bij zijn terugkeer in de NBA-bubbel in Orlando ondervraag­d door de veiligheid­smensen. Hij liet optekenen dat hij donderdag heel kort naar de Magic City stripclub ging, maar dat tijdens zijn bezoek geen stripsters aanwezig waren. Hij was er zogezegd voor een andere vertoning. Daarna ging Williams nog op restaurant in Atlanta. Vrijdag tweette Williams dan dit: “Vraag aan al mijn ploegmaten wat mijn favoriete restaurant in Atlanta is. Niemand heeft gefeest. Wees rustig.” Met de hashtags die erop volgen, benadrukt Williams dat hij zijn masker droeg en maar even binnen en buiten is geweest. Als spelers de bubbel in Orlando verlaten, met een geldig excuus - in dit geval familiale omstandigh­eden moeten ze hoe dan ook vier dagen in isolatie. Specialist­en ter plaatse kunnen de quarantain­e opdrijven naar tien dagen als ze vermoeden dat er een hoger risico op besmetting is. Met zijn bezoek aan de stripclub valt Williams dus duidelijk in die laatste categorie.

Komende week wordt het NBA-seizoen hervat in Florida. Williams zal zeker twee wedstrijde­n van Clippers missen, waaronder het duel met Los Angeles Lakers op 30 juli.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Lou Williams moet in quarantain­e, nadat hij een stripclub had bezocht. (Foto: AD)
Lou Williams moet in quarantain­e, nadat hij een stripclub had bezocht. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname