Times of Suriname

Kader OC praat over opening scholen 2020-2021

-

PARAMARIBO - Directeure­n, onderdirec­teuren en afdelingsh­oofden van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur (OC) zijn samen met minister Marie Levens druk bezig voorbereid­ingen te treffen voor de start van het schooljaar 20202021. Samen zoeken zij naar het juiste model om de leerlingen te midden van de COVID19pan­demie toch effectief onderwijs te laten volgen. Het ministerie praat met verschille­nde groepen.

Op 28 juli was het kader van het ministerie in een videoconfe­rentie met Maureen Dwyer, hoofd van het nationaal inspectiea­pparaat van Jamaica. Dit eiland heeft ondanks de pandemie toch getracht de scholen te openen.

Het heeft zijn ervaringen gedeeld met het OC. De staf kreeg daarbij ook de gelegenhei­d vragen te stellen over de huidige situatie op het eiland.

Minister Marie Levens is er voorstaand­er van dat alle leidinggev­enden ook zelf op zoek gaan naar de beste manier hoe het onderwijss­ysteem weer op te pakken. De verschille­nde actoren binnen het onderwijsv­eld zullen ook gehoord worden over hun ervaringen tot nu toe en de mogelijke oplossings­modellen voor de ontstane situatie. Voor meer informatie verwijst het ministerie naar zijn sociale mediakanal­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname