Times of Suriname

Eerste bewijs van bedreigde tijgersoor­t in Thailand in vier jaar tijd

-

THAILAND - Dankzij verborgen camera’s in een bos in het westen van Thailand hebben natuurbesc­hermers voor het eerst in vier jaar een bedreigde tijgersoor­t op beeld kunnen vastleggen. De spectacula­ire beelden werden door het Thaise Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservati­on (DNP), Panthera en de Zoological Society of London (ZSL) vrijgegeve­n.

De video en de foto’s toonden drie mannelijke Indochines­e tijgers die ’s nachts rondlopen, met een van hen dat op een bepaald ogenblik recht in de camera kijkt.

“Wij zijn zeer enthousias­t over deze ontdekking”, zegt Kritsana Kaewplang, landdirect­eur voor natuurbesc­hermingsgr­oep Panthera in Thailand, over de beelden die op de Internatio­nale Dag van de Tijger werden vrijgegeve­n.

Er zijn naar schatting nog ongeveer 160 Indochines­e tijgers in Thailand. Ze zijn ook te vinden in Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja en het zuidwesten van China. Volgens het Wereld Natuur Fonds zijn er in het totaal nog maar zo’n 350 van de tijgersoor­t.

Wereldwijd zijn er naar schatting slechts zo’n 3.900 tijgers die in het wild leven, waaronder de grotere Bengaalse en Siberische tijgers.

“Onze volgende belangrijk­e stap is om de verbinding­sroutes van elk bosgebied voor de tijgers geschikt te maken, zodat ze veilig kunnen rondzwerve­n”, aldus Kritsana. Volgens Kritsana toonde een database van de tijgerpopu­latie in Thailand aan dat twee van de tijgers vanuit het noordelijk­e deel van het bos naar het zuiden waren gereisd, en dat de derde tijger niet eerder was gedocument­eerd. Thailand is bekend voor de illegale handel in wilde dieren en tijgers worden er nog steeds geconfront­eerd met stroperij. (HLN)

 ??  ?? Na vier jaar werden in een bos in Thailand beelden van drie bedreigde tijgers vastgelegd. (Foto: HLN)
Na vier jaar werden in een bos in Thailand beelden van drie bedreigde tijgers vastgelegd. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname