Times of Suriname

Uitspraak in Kraka-roofmoordz­aak in augustus

-

PARAMARIBO De rechter doet op 25 augustus uitspraak in de zaak tegen Fanuel D, Milton F, Dion A, Virbian W, Clyde H, Milton V, Jurvin B en Melvin A die worden verdacht van roofmoord. Op 7 juni 2018 lieten Zyllavana Mangkoered­jo (20) en Isaak Poetisi (56) het leven op de Krakaweg.

Advocaat Georgette Leter zegt dat Milton V geen betrokkenh­eid noch minder enig aandeel bij de beroving heeft gehad en het gevolg dat daarbij is opgetreden. Volgens haar is het vuurwapen niet in handen van de verdachte aangetroff­en.

Raadsman Harold Belfor persisteer­de in zijn dupliek voor Melvin A. Melvin A zegt dat het hem spijt dat hij in zo een situatie is beland. Milton F voerde reeds aan spijt te hebben. Hij bood zijn verontschu­ldigingen aan de gemeenscha­p en nabestaand­en aan. Volgens hem liet hij zich meesleuren. Clyde H voerde aan dat hij nooit eerder met justitie in aanraking is gekomen. Hij betreurt hetgeen die dag gebeurd is. Dion B zegt dat hij met Milton F zou gaan werken. Hij gebruikte sukru en wist daarna niets meer. Volgens Fanuel D was hij op geen enkel moment op de hoogte van de roof. De verdachten krijgen juridische bijstand van advocaten Leter, Belfor, Maureen Nibte, Murwin Dubois, Hedley Derby, Arjan Ramlakhan en Frank Truideman. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname