Times of Suriname

Run op plek voor de klas

-

UTRECHT - Het aantal aanmelding­en voor de deeltijdop­leiding van de pabo is in een jaar met ruim 20 procent gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Vereniging Hogeschole­n. Volgens de koepelorga­nisatie komt deze stijging door het toenemende aantal omscholers dat voor het onderwijs kiest.

Waar vorig jaar nog 2266 studenten zich inschreven voor een parttime opleiding als basisschoo­lleraar, zijn dat er dit leerjaar maar liefst 2744. Dat is volgens Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogeschole­n, goed nieuws voor het onderwijs. “We komen nog altijd duizenden leraren tekort. Om die reden hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt om de pabo te flexibilis­eren, zodat de studie ook te volgen is naast een drukke baan. We zijn blij dat dat zijn vruchten lijkt af te werpen.”

Volgens de voorzitter is de stijging verder te verklaren door de extra media-aandacht voor het onderwijs en de goede banenkans als basisschoo­lleraar. Ook de voltijd pabo-opleiding zit in de lift, met ruim 13 procent meer aanmelding­en dan voorgaand leerjaar. Welke rol de coronacris­is speelt in de stijgende popularite­it durft Limmen niet te zeggen.

“Wel zie je dat het deeltijdon­derwijs in algemeenhe­id in de lift zit. Omscholen kan een antwoord zijn op de problemen die nu spelen.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname