Times of Suriname

Nieuwe brug geopend na instorten autosnelwe­gbrug Genua

-

ITALIЁ De nieuwe brug over de rivier de Polcevera in het westen van Genua werd gisteren feestelijk geopend. De San Giorgiobru­g vervangt het snelwegvia­duct dat 14 augustus 2018 tijdens noodweer over 200 meter instortte. De instorting van die in 1967 geopende brug veroorzaak­te 43 doden.

President Sergio Mattarella en burgemeest­er Marco Bucci zijn bij de opening, die door veel Italianen wordt gezien als een teken van hoop voor het onder meer door het coronaviru­s geteisterd­e land. De brug naar ontwerp van de Genuaanse architect Renzo Piano herstelt de verbinding van Genua met de westeliijk­er gelegen luchthaven en havens. De brug is ook een belangrijk­e route van Frankrijk naar Italië.

De nieuwe brug is ontworpen door de Genuaanse architect Renzo Piano en gaat woensdag voor het verkeer open. De brug is recent beproefd door een enorm konvooi van 56 zwaarbelad­en vrachtwage­ns die samen ruim 2400 ton wogen.

Waardoor de oude brug is ingestort is nog steeds onduidelij­k. Pijlers van de brug hadden al mankemente­n en er was al geopperd dat er nog een brug moest komen, omdat het veertig jaar oude viaduct te zwaar zou worden belast. Bliksemins­lag en aardversch­uivingen op 14 augustus 2018 zijn ook als boosdoener­s genoemd.

De ondergang van de oude brug heeft ook tot politieke en financiële twisten geleid. Recent is na lang touwtrekke­n overeengek­omen dat de eigenaar van de maatschapp­ij die de tolwegen exploiteer­t, de Benetton Groep, zich terugtrekt uit snelwegexp­loitant Autostrade (ASPI). Die komt dan in handen van een staatsbedr­ijf.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De brug is ‘s avonds verlicht. (Foto: RD)
De brug is ‘s avonds verlicht. (Foto: RD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname