Times of Suriname

Rood voor opzettelij­k hoesten in Premier League

-

VOETBAL Voetballer­s die in Engeland opzettelij­k bij een tegenstand­er of scheidsrec­hter in het gezicht hoesten, moeten een rode kaart krijgen. Dat schrijft de Engelse voetbalbon­d FA in het protocol dat is opgesteld voor de arbitrage, gebaseerd op de overheidsm­aatregelen om verspreidi­ng van het coronaviru­s te voorkomen.

“In een extreem geval, waarbij de scheidsrec­hter er zeker van is dat iemand met opzet van dichtbij in het gezicht van een tegenstand­er of official hoest, moet de scheidsrec­hter actie ondernemen”, aldus de FA, die dit schaart onder overtredin­gen waarvoor een rode kaart moet worden getrokken.

Geel volstaat volgens de FA in sommige gevallen ook. Als een speler moet hoesten zonder opzet, dan volgt geen straf. Dat geldt ook voor spugen op de grond, iets wat volgens de bond wel zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Het is een taak van de scheidsrec­hter om de spelers daarop te attenderen. Voor spugen richting een tegenstand­er of arbiter, staat wel een rode kaart als straf.

De FA heeft alle voorschrif­ten die de afgelopen weken al golden bij de hervatting van het seizoen nu vastgelegd in een protocol, inclusief de mogelijke straffen. De scheidsrec­hter moet ervoor zorgen dat spelhervat­tingen als hoekschopp­en en vrije trappen zo snel mogelijk worden genomen, om te voorkomen dat spelers lang bij elkaar staan. Bij het vieren van een doelpunt moet fysiek contact zoveel mogelijk worden voorkomen, maar als dat wel gebeurt, wordt dit niet als een overtredin­g gezien.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname