Times of Suriname

Virtuele Nationale Kunstbeurs 2020 COVID-19 verantwoor­d

-

PARAMARIBO – Het bestuur van de Stichting Nationale Kunstbeurs is momenteel druk bezig nieuwe methodes te ontwikkele­n om het jaarlijkse evenement toch voortgang te laten hebben met inac al en physical distancing-normen, ter voorkoming van de verspreidi­ng van COVID-19. De fysieke beurs die jaarlijks georganise­erd wordt, zal hoogstwaar­schijnlijk plaats moeten maken voor alternatie­ve, digitale activiteit­en.

Michel Brahim, voorzitter van het bestuur, zegt dat het nieuwe normaal zorgt voor uitdaginge­n voor de stichting, maar dat de oplossing te vinden is in de vele mogelijkhe­den die sociale media en internet bieden: “Als stichting zijn we uiteraard allang aan het bekijken hoe we de beurs kunnen versterken met online-elementen en activiteit­en. Door COVID-19 worden we gedwongen hier sneller een start mee te maken, wat spannend is. Aan de andere kant, zien we dit wel als een goede kans om kunst op een andere manier te kunnen belichten.”

De voorzitter zegt dat aangezien dit ook nog een jubileumja­ar voor de stichting is, er wel gezorgd wordt voor een feestelijk­e benadering. Brahim geeft aan: “De stichting bestaat 55 jaar en we hebben de afgelopen jaren een mooie groei mogen zien in belangstel­ling voor ons werk. Bij het ontwikkele­n van de nieuwe activiteit­en, zal zeker rekening gehouden worden met het toevoegen van een feestelijk­e touch. We beloven zoals altijd een spectacula­ire experience!”

Kunstenaar­s die geïnteress­eerd zijn deel te nemen aan de kunstbeurs, kunnen zich vanaf augustus inschrijve­n. Bekendmaki­ngen hierover zullen geplaatst worden op de Facebook-pagina van de Stichting Nationale Kunstbeurs Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname