Times of Suriname

Asscher: volgende week woensdag groot debat over corona

-

DEN HAAG - De regeringsc­oalitie heeft toch ingestemd met een groot debat over de coronacris­is, dat volgende week woensdag in de grote zaal van de Tweede Kamer plaatsvind­t. Ook premier

Rutte zal daarbij aanwezig zijn, net als coronamini­ster De Jonge.

PvdA-leider Lodewijk Asscher wilde de Kamer donderdagm­iddag bijeenroep­en om een groot debat aan te vragen, maar nu de coalitiepa­rtijen al akkoord zijn, wordt deze bijeenkoms­t geschrapt. Eerder probeerde hij tevergeefs om al deze week te vergaderen over de stand van zaken.

Asscher vindt, samen met een groot deel van de oppositie, dat het kabinet zich daadkracht­iger moet opstellen in de aanpak van de coronacris­is om zo een tweede golf te voorkomen. Hij denkt aan een veel strengere controle van inkomende reizigers en vindt dat de introducti­eweken van studentenv­ereniginge­n dit jaar geschrapt moeten worden.

Dinsdag werd bekend dat het aantal coronabesm­ettingen afgelopen week bijna is verdubbeld. Vooral jongeren raken momenteel geïnfectee­rd met het virus. De angst is dat zij ouderen zullen aansteken, die veel meer last hebben van de ziekte.

Donderdaga­vond geeft het kabinet een persconfer­entie over de coronacris­is.

(Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname