Times of Suriname

Megatransf­er van Sancho staat op klappen

- De droomtrans­fer van Jadon Sancho staat op losse schroeven, omdat Borussia Dortmund geen water bij de wijn wil doen door zijn transferbe­drag te verlagen. (Foto: AD)

VOETBAL - Manchester United staat op het punt de stekker uit de onderhande­lingen met Borussia Dortmund over Jadon Sancho te trekken, zo meldden de Daily Mail en de Daily Telegraph dinsdagavo­nd. The Red Devils zijn geenszins van plan om de door de Duitse club verlangde vraagprijs van 120 miljoen euro neer te tellen, waardoor het erop lijkt dat de Engelsen de onderhande­lingstafel zullen verlaten. De afgelopen dagen leek de transfer van Sancho naar Manchester United steeds dichterbij te komen. Sky Sports maakte maandagavo­nd melding van een persoonlij­k akkoord tussen de twintigjar­ige vleugelaan­valler en the Red Devils, terwijl BILD onthulde dat Sancho een jaarsalari­s van 17,6 miljoen euro kan gaan opstrijken in Engeland. Het enige dat een transfer in de weg stond, was een akkoord tussen Manchester United en Borussia Dortmund. Journalist Tancredi Palmeri meldt dat Manchester United een bod van honderd miljoen euro heeft uitgebrach­t, terwijl BILD en The Athletic schrijven dat het verschil tussen vraag en aanbod nog groot is De onderhande­lingen tussen Manchester United en Borussia Dortmund verlopen tot dusver echter behoorlijk stroef. De Duitse club verlangde lange tijd een vaste transferso­m van 120 miljoen euro te ontvangen voor de elfvoudig Engels internatio­nal, maar inmiddels zou een vaste som van 100 miljoen euro, aangevuld met bonussen, voldoen. The Guardian meldde dat Borussia Dortmund een dergelijke constructi­e wel zag zitten, maar voorlopig is er nog sprake van een fors verschil tussen vraag en aanbod in de onderhande­lingen. Dat Borussia Dortmund zich weinig meegaand opstelt, zorgt voor frustratie­s bij Manchester United.

Sancho is naar verluidt het belangrijk­ste transferdo­elwit van Manchester United deze zomer. De Engelse dribbelaar maakt afgelopen seizoen met 17 doelpunten en 17 assists in 32 duels veel indruk in de Bundesliga en moet de aanvalslin­ie van the Red Devils van nieuw elan gaan voorzien. Behalve Manchester United werd eerder ook onder meer Liverpool genoemd als gegadigde voor Sancho, maar die lijkt vastberade­n om naar Old Trafford te verkassen. In een eerder stadium werd gemeld dat Borussia Dortmund voor 10 augustus duidelijkh­eid wil over de toekomst van Sancho en dat hij anders ‘gewoon’ in Duitsland blijft. (VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname