Times of Suriname

Santokhi praat met willige investeerd­ers

-

PARAMARIBO – Bedrijven uit Canada, India en Guyana zijn bereid te investeren in Suriname. Dit is gebleken op een persconfer­entie van president Santokhi na terugkeer uit Guyana.

Met de Canadese ambassadeu­r die ook in Suriname geaccredit­eerd is, is er gesproken over de samenwerki­ng tussen de twee landen waarbij er van het Canadese bedrijfsle­ven verschille­nde mogelijkhe­den van samenwerki­ng en investerin­gen zijn gepresente­erd aan het Surinaamse staatshoof­d. Hij zegt dat sommige van de projecten al zijn voorbereid door de vorige regering. Echter, er is gevraagd om al deze samenwerki­ngsvormen, waarbij de Canadese private sector wenst te investeren in Suriname, weer op te pakken. Er is nog een bedrag van USD 250 duizend bij de Canadese regering beschikbaa­r welke Suriname moet invullen in het kader van het technische samenwerki­ngsprogram­ma.

Tijdens een ontmoeting die op verzoek van de Indiase ambassadeu­r met deze diplomaat heeft plaatsgevo­nden, is weer de goede samenwerki­ng tussen Suriname en India benadrukt. Ook de Indiase functionar­is heeft aangegeven, dat er enorm veel belangstel­ling is vanuit de ondernemer­swereld van zijn land om in Suriname te investeren.

Het bedrijfsle­ven van Guyana heeft concrete projecten gepresente­erd en concrete samenwerki­ngsmogelij­kheden voorgehoud­en aan ons staatshoof­d. “Het ligt nu aan ons

Advertenti­e bedrijfsle­ven om pakken.”

dat op

te

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname